Yağmur Yağıyor Seller Akıyor

       
                                                            Siz daha bir başlangıç bile değilken
                                                                                        Yağmur başlamıştı
                                                                         Ama ne ben ne bahçe ne yaz
                                                                                                     Hiçbirimiz
                                                                                                 (Oktay Rifat)
                 
                    Yağmur yağıyor,seller akıyor Arap kızı camdan bakıyor.Çocukluğumun yağmur şarkısı halam ile birlikte söylerdik.

     
           Her yağmur yağınca aklıma bu şarkı gelir.Nedendir bilmem ama yağmurun çok kutsal bir mucize olduğunu düşünüyorum.Bereket timsali, sevdiğine somut varlıktır.Sırılsıklam deniliyor ya hani.Gerçekten de öyle mi?   Benim yanımda neden bu kadar kutsal? Gelin birlikte bulalım.

           Yağmur;bir yağış türüdür.Yağmur berekettir,ekinini eken çiftçinin en büyük hediyesidir.Yağmur aşkın sırılsıklam halidir.Yağmur temizlenmektir.


          Ata mesleğimiz çiftçiliktir.Amik Ovası çocuğuyuz,yağmurun çok ekmeğini yedik.Büyüklerimiz anlattıkları kadar yağmur bizim ekmek teknemiz.Yaratanın bize bahşettiği en büyük hediyelerden  bir tanesi.Ekinleri ekeriz evlat tamam suyumuz bol,lakin yağmurun bereketi farklıdır.Bereketlidir ama zamanını bilirsen.O zaman bereketlidir.

              Aşkın sırılsıklam halidir.Tabii şu zamanda pek böyle durumlar kalmadı lakin amcam bu konuda baya çekmiş.Aşkı uğruna ne yağmurlar yemiş.Adamın gözünü kör eder,hep öyle söyler.Hep söylediği bir söz vardır.'Aşk; yağmurun temizliği kadar saf ve sade olamalı'.Bu konuda baya çekmiş anlatırım bir ara.

            Yağmur temizlenmektir.Yağmurdan sonra güneş çıktığı zaman daha bir parlak olur,annem derki;'Yağmur önce doğa ana sonra Adem oğlunun kalbini temizler'.Yağmur yağdıktan sonraki o toprak kokusu doğanın temzilendiğinin kanıtıdır.

             Böyle güzel bir mucizeyi kutsal sayamasam neyi sayacağım.Yağmur bize birçok mesaj veriyor.Nasıl baktığın önemli derler ya.Yağmurun bana hissettirdiği en iyi duygu yenilenmektir.Kendine varmaktır.Ben kimim sorusuna cevap vermektir.Peki nasıl?
         
           Yağmur yağdığı toprağa bereket getirir,sevdayı güzelleştiren ve doğayı daha ışıl hale getiren o dur.
              Sen arkadaşım!.Bereket ol toprak gibi,kendini geliştir.Yorulana kadar,sana ümit bağlayanlara mahsulünü en iyi şekilde ver.İşini doğru yap,dürüstlükten taviz verme.Unutma ki bir işi bitirdikten sonra şahsın anılacak.Oku;şart değil Dünya Klasikleri,yerde bulduğun bir gazete parçasını bile olur.Biliyorsan aslan gibi kükre ama bilmiyorsan sus!
             
                           Sevdiğin olsun,sevdalanmaktan korkma.!Sırılsıklam sev;niye sırılsıklam biliyor musun?Sevdanın en temiz zamanıdır,en saf tıpkı bir günahsız bir çocuk gibi.Kirlenmiş duyguları ve insanları temizler.Güvenmeyi ve saygıyı öğretir.
             
                        Doğayı temizler ışıl ışıl ve mis gibi kokar.Kalbindeki tüm kötü duygularını arındırır.Daha dinç olursun,o koku ciğerlerini doldurduğu an bir hasibihal ettirir.
           
                   Güzel insan bir yağmurdur,seni ayıltıp bayıltan.Bu kadar kirlenmiş duygular içine girmişken dünya.Bir yağmur önce kendine sonra ailene,hayat arkadaşına ve dostlarına.Ben yapamam deme,ben bunu nasıl yapabilirim.Hiçbir şeyden kaçma cesur bir kahraman gibi savaş.Sevdalan,saf ve temiz bir şekilde.Kendini bul,kendin ol.Dik dur ama asla kibirli olma.!Çünkü sen güzel insansın,annenin biricik çocuğu.Sevdiğinin biricik sevgilisi,dostunun tek sırdaşı.
             
                       Yağmur;bereketi,sevdalığı ve temizliği ile gelir.Sende bilgeliğin,kahramanlığın ve kalbin ile gel.  

Yorumlar

Popüler Yayınlar